Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ 2017 ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ. ΜΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΚΡΟΚΕΤΩΝ (ΠΑΤΑΤΑ-ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ-ΣΟΛΩΜΟΣ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΚΕΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ:
1 ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΑΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΗ
1 ΑΥΓΟ
100ΓΡ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
50ΓΡ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΡΙΧΝΩ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ (ΒΡΑΣΜΕΝΗ) ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΡΟΥΝΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΑΛΟΙΦΗ. ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΕΝΑ ΑΥΓΟ, ΤΗΝ ΦΡΥΓΑΝΙΑ, ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ, ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ "ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ" , ΑΛΕΥΡΩΝΩ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΖΩ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ 1-2 ΛΕΠΤΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΚΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ.
ΥΛΙΚΑ:
1/2 ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΒΟΥΤΥΡΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
1 ΑΥΓΟ
50ΓΡ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
100ΓΡ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
25ML ΓΑΛΑ
ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΑΚΙ ΣΩΤΑΡΩ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΚΟΨΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΚΥΒΑΚΙΑ.
ΤΟ ΑΦΑΙΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΚΟΒΩ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΚΙΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ.
ΕΚΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ.
ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΟΚΕΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΚΕΤΑ ΣΟΛΩΜΟΥ
ΥΛΙΚΑ:
200ΓΡ ΣΟΛΩΜΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ
1 ΑΥΓΟ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
50ΓΡ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
100ΓΡ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
25ML ΓΑΛΑ
ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΡΙΧΝΩ ΤΟΝ ΣΟΛΩΜΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΜΑΔΙΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ. ΡΙΧΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΩ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΗ!!! ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΨΕΤΕ ΤΙΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΤΙΠΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΑΠΟ:
200ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
5ΓΡ ΠΑΠΡΙΚΑ
ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ
ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΚΕΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ:
1 ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΑΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΗ
1 ΑΥΓΟ
100ΓΡ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
50ΓΡ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΡΙΧΝΩ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ (ΒΡΑΣΜΕΝΗ) ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΡΟΥΝΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΑΛΟΙΦΗ. ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΕΝΑ ΑΥΓΟ, ΤΗΝ ΦΡΥΓΑΝΙΑ, ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ, ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ "ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ" , ΑΛΕΥΡΩΝΩ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΖΩ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ 1-2 ΛΕΠΤΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΚΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ.
ΥΛΙΚΑ:
1/2 ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΒΟΥΤΥΡΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
1 ΑΥΓΟ
50ΓΡ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
100ΓΡ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
25ML ΓΑΛΑ
ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΑΚΙ ΣΩΤΑΡΩ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΚΟΨΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΚΥΒΑΚΙΑ.
ΤΟ ΑΦΑΙΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΚΟΒΩ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΚΙΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ.
ΕΚΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ.
ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΟΚΕΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΚΕΤΑ ΣΟΛΩΜΟΥ
ΥΛΙΚΑ:
200ΓΡ ΣΟΛΩΜΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ
1 ΑΥΓΟ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
50ΓΡ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
100ΓΡ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
25ML ΓΑΛΑ
ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΡΙΧΝΩ ΤΟΝ ΣΟΛΩΜΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΜΑΔΙΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ. ΡΙΧΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΩ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΗ!!! ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΨΕΤΕ ΤΙΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΤΙΠΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΑΠΟ:
200ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
5ΓΡ ΠΑΠΡΙΚΑ
ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ
ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου