ΥΛΙΚΑ:
2ΚΙΛΑ ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ
30ΜΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
340ΓΡ ΣΠΑΓΓΕΤΙ
ΑΛΑΤΙ
100ΜΛ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
55ΓΡ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
1 ΚΣ. ΑΠΟΞΗΡΑΜΜΕΝΟ ΤΣΙΛΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΣΕ ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΤΡΙΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ. ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΚΕΛΥΦΟΣ.
ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΒΑΖΟΥΜΕ 10ΜΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥ ΓΙΑ 2-4 ΛΕΠΤΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΑΝΟΙΞΟΥΝ.
ΠΕΤΑΜΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ. ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΛΑΔΙ, ΤΟ ΚΡΑΣΙ, ΤΟΝ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΤΟ ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 2-3 ΛΕΠΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΑΣ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ. ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΜΥΔΙ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΡΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ ΣΑΣ
2ΚΙΛΑ ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ
30ΜΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
340ΓΡ ΣΠΑΓΓΕΤΙ
ΑΛΑΤΙ
100ΜΛ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
55ΓΡ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
1 ΚΣ. ΑΠΟΞΗΡΑΜΜΕΝΟ ΤΣΙΛΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΣΕ ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΤΡΙΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ. ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΚΕΛΥΦΟΣ.
ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΒΑΖΟΥΜΕ 10ΜΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥ ΓΙΑ 2-4 ΛΕΠΤΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΑΝΟΙΞΟΥΝ.
ΠΕΤΑΜΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ. ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΛΑΔΙ, ΤΟ ΚΡΑΣΙ, ΤΟΝ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΤΟ ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 2-3 ΛΕΠΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΑΣ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ. ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΜΥΔΙ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΡΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ ΣΑΣ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου